Monday, 26 January 2009

Prøv en guldfacade

Hvorfor nøjes med standardelementer, når man kan få facadeplader i guld og grønt? For blot at nævne et par laf farverne som plader i glasfiber giver mulighed for.
De såkaldt translucente glasfiberplader kommer fra virksomheden Barsmark A/S, der har specialiseret sig i at levere plader til byggeri. Og de er for første gang er brugt på et byggeri, nemlig Ordrup Multihal & Bibliotek i Gentofte Kommune.
Pladerne bliver produceret på bestilling og fås i 12 standardfarver, heriblandt guld-coated, farveløs, orange, ikke-transparent hvid, brun, pastelgul, grå og vinrød ud over de farverne rød, grøn, blå og gul.
»Ordrup Multihal er det første projekt, vi har kørt, og her har de valgt den grønne farve til facaden. Men det er muligt at vælge alle 210 standardfarver inden for RAL-skalaen«, siger Bent Skaarup Hansen, salgschef i Barsmark, til UgensErhverv.dk
Materialet er translucent og står og sitrer lidt i lyset. Tilmed kan du skære glasfiber meget præcist, og det giver en meget skarp form udadtil, fortæller en af arkitekterne bag projektet, Søren Robert Lund, til Byggeplads.dk.
Det er entreprenørvirksomheden Hoffmann, der bygget den ca. 3400 m2 store Ordrup Multihal & Bibliotek, der rummer er bydels- og gymnasiebibliotek også vil indeholde to multisale, tumlerum, teorilokale, en stor hal, auditorium og fire studiecelle to mindre multihaller.
Arkitekterne bag det multifunktionelle kulturhus er Søren Robert Lund fra SRL Arkitekter og Morten Gregersen fra Nord Arkitekter, mens entrepriseteamet består af ingeniører fra Rambøll A/S i samarbejde med arkitekter fra Mangor & Nagel og entreprenøren Hoffmann.

No comments:

Post a Comment