Wednesday, 4 February 2009

Er Vandkunsten Alvar Aaltos arvtager?

Arkitektfirmaet Vandkunsten har modtaget Alvar Aalto medalje, som blev stiftet i arkitekten Alvar Aaltos navn i 1967 og som hvert femte år »personer med betydelige resultater inden for kreativ arkitektur«.
Vandkunsten får prisen for gennem næsten 40 år at have været pioner og trendsetter inden for en række begreber som tæt-lavt byggeri, muligheder for godt naboskab og bæredygtigt byggeri.
Prisen uddeles af det finske undervisningsministerium sammen med den finske arkitektforening SAFA, the Museum of Finnish Architecture, the Finnish Society of Architecture og the Alvar Aalto Foundation.
Og de får prisen, som der også står i begrundelsen: »Vandkunsten is a link that combines the best traditions of the Nordic welfare society with those of Nordic architecture. Vandkunsten’s work is a modern interpretor and elaborator of Alvar Aalto’s ideological heritage«.
I det ydre er der dog ikke meget lighed mellem Vandkunsten, som nærmest står en regionalt inspireret tæt-lav arkitektur med udstrakt brug af træ – og Alvar Aalto, som står for en international modernisme med en række eksklusive byggerier og elegant design.

No comments:

Post a Comment