Thursday, 5 March 2009

Det er faktisk et møbel!

Foto: Johansen og Bentzen
Siddemøblet Stakit af designerne Peter Johansen og Thomas Bentzen har været en del af Danish Crafts’ årlige kollektion af nutidig dansk kunsthåndværk ’Crafts Collection’ siden 2007, skriver Danish Crafts. Nu er møblet lanceret som en del af Normann Copenhagens nye møbellinje ’New Danish Modern’, som blev vist første gang på møbelmessen i Stockholm i februar 2009.
Stakit blev oprindeligt designet til Snedkernes Efterårsudstilling, hvor Karen Kjærgaard plukkede det til Danish Crafts' kollektion CC11 Powercraft, og det blev præsenteret internationalt på Ambiente i Frankfurt og ICFF i New York i 2006.
Stakit er også med i Crafts Collection12 Hands On, hvor den er blevet vist i New York og på Maison et Objet i Paris i efteråret 2008.
Designerne beskriver selv deres møbel sådan:»Vores Stakit er et siddemøbel og ikke en afgrænsning. En invitation til at sidde i parken: på græsset, hvor det er bedst. Stakit er ikke længere en opdeling men et samlingspunkt, for det er bedre at være på samme side, end at sidde hver for sig. Stakit er mobilt, fordi man selv skal have lov til at bestemme, hvor man vil hænge ud. Stakit er udført et i beskedent design, i god kvalitet, skrabet helt ind til sagens kerne.«
Materialet er hvidmalet lærketræ, og det er udført af møbelsnedkeriet Malte Gormsen.

No comments:

Post a Comment