Tuesday, 7 April 2009

DR's koncertsal bedst til studieoptagelser


Foto: DR
Lyden i DR’s koncertsal kunne have været anderledes, hvis designerne havde være mere inspireret af deres tyske inspiration. Nu er lyden bedst til studieoptagelser ifølge Politiken.
Ifølge avisen ligner ligner DR's koncerthus til forveksling Berliner Filharmonien. Begge sale er bygget op som et amfiteater med scenen i midten, mens tilskuerpladserne er bygget op i terrasser med skarpe former.
Ifølge Politiken regnes Berliner Filharmoniens lyd regnes for en af de bedste i verden, mens DR's koncerthus indtil videre kun har fået kritik i medierne, primært på grund af den manglende efterklang. Der er nemlig valget af byggematerialer til forskel. I Tyskland har designerne fokuseret på hårde materialer, som beton og marmor, mens man i Danmark har brugt blødere materialer, som træ og gips.»Efterklangen er død ud fra de materialer, som er beskrevet her, og det passer også med den kritik, der har været af koncerthuset«, siger akustikeksperten Lars Mathiasen fra firmaet VM Acoustics til Politiken.Det behøver dog ikke at være dårligt, mener han.»Jeg ved ikke, om deres primære mål var at lave en koncertsal eller en sal, hvor det er nemmest at optage en torsdagskoncert. Hvis akustikerne har fået besked på det sidste, så er salen perfekt. Det er bare ikke perfekt, hvis det var formålet at lave en koncertsal«, siger Lars Mathiasen.

No comments:

Post a Comment