Friday, 15 January 2010

Kontant, hårdkogt billedudtryk

208 fotografer har indsendt fotos til Årets Pressefoto fordelt på 320 serier og 1.305 enkeltbilleder. Lidt over halvdelen af fotograferne deltager i konkurrencen om at blive Årets Pressefotograf, skriver pressefotografforbundet.dk
Polfotos nyhedschef Teit Hornbak var med som dommer for første gang, og han siger til journalisten.dk:
»Der er nogle nye tendenser, hvoraf nogle er vellykkede, og andre ikke er det. Der er en tendens, der går imod det drømmende, indadvendte, nærmest dagbogsagtige, hvor fotografen tager udgangspunkt i sine egne oplevelser og indtryk - nærmest som snapshots. I år syntes vi ikke, de billeder kvalitetsmæssigt er gode nok. Men det er helt klart begyndelsen af en ny stil«, siger Teit Hornbak til journalisten.dk.
En anden ny tendens, hvor kvaliteten til gengæld er i top, er ifølge Hornbak et meget kontant, hårdkogt billedudtryk med stor brug af direkte flash.
De sidste par år er mængden af webproduktioner vokset og og de bliver delt op i to nye kategorier, Audio Slideshow samt Multimedie, der afløser den tidligere kategori 'Visuel journalistik på nettet'.
Vinderne bliver kåret ved åbningen af Årets Pressefoto-udstilling på Den Sorte Diamant, fredag 5. marts kl. 13.00.
journalisten.dk kan man også læse om kritikken af prisuddelingen, bl.a. at vinderne histil har været for 'kunstneriske' og at de store københavneraviser dominerer.


No comments:

Post a Comment