Wednesday, 23 March 2011

Designpolitik skal føre Danmark ud af krisen

Nyt udspil til en national designstrategi er ikke et partipolitisk initiativ, siger de radikale ifølge Politiken. Det er en måde at få Danmark ud af krisen på. Danmark har en lang tradition for design, som skal aktiveres for at sikre, at Danmark også i fremtiden har det økonomiske råderum, der skal til for at opretholde det samfund, vi lever i. »Vi skal bringe den tradition videre, så vi kan skabe arbejde og sikre os for fremtiden«, siger Morten Østergaard , erhvervsordfører for de radikale , der har lavet et udspil til en national designstrategi i samarbejde med en række store virksomheder, bl.a. Cisco.
Strategien støtter sig på følgende områder.
- En styrket designuddannelse med øget fokus på forskning i design, hvor et nyt institut for designforskning skal være hovedmotor,
- Større fokus på internationalt samarbejde, hvor Danmark skal bygge ' designambassader' rundt om i verdens teknologiske brændpunkter, som præsenterer, hvad Danmark designmæssigt har at byde på rent designmæssigt. Det skal også hjælpe med at tiltrække udenlandske innovationsvirksomheder til at slå sig ned i Danmark.
- Herudover skal den offentlige sektor til at fokusere på design. Ikke tænkt på den måde, at alle hospitalerne skal til at have syverstole stående i venteværelserne og rustfrit stål over det hele, men designprocessen skal tænkes ind i den måde det offentlige arbejder på.
Indtil videre har partiet dog ikke markeret den nye politik.


No comments:

Post a Comment