Tuesday, 29 November 2011

Design en hel sektor

Fra Det Gode Køkken i Holstebro. Foto: Holstebro Kommune
Design en hospitalssektor med både indretning og udvikling af apparaturer. Det er et eksempel på hvad et nyt dansk innovationscenter i Hongkong kan lære kineserne. Og man vil bruge madserviceordningen ’Det Gode Køkken’ i Holstebro som 'bevis' på at det kan lade sig gøre, skriver ingenioren.dk.
Det er Udenrigsministeriet som har åbnet innovationscentret i Hongkong, og centrets direktør, Martine Gram Barbry fortæller til ingenioren, at fokus bliver design tænkt ind i en helhed:
»Jeg synes, det udtrykker en dansk holistisk tankegang om både innovation og design og svarer til den frugtbare udvikling, vi så i 50’erne, for eksempel inden for møbeldesign med Wegner-stole og Arne Jacobsen-møbler.« Men som hun også siger: »Wegner-stole er flotte, og de er gode at sidde på. Men de nye tendenser går også i retning af at forbedre funktionaliteten og sundheden ved at koble design og innovation sammen.« .
Ifølge Martine Gram Barbry har man valgt Hongkong, fordi der i forvejen er et frugtbart designmiljø, hvor man også tænker i servicedesign og design af arbejdsgange i f.eks. den offentlige sektor.

No comments:

Post a Comment