Wednesday, 18 January 2012

Designtidskriftet Artifact somm Open Access

Designtidskriftet Artifact udgives fra 2012 som Open Access i et samarbejde mellem Center for Designforskning, Indiana University i USA og Swinburne University of Technology i Australien. Indiana University hoster tidsskriftet, og første nummer, Vol 1, No.1 fra 2007 er det første eksemplar online med 13 artikler under temaet 'hvad er et artefakt?' De næste måneder vil nye numre udkomme med omkring otte genudgivelser pr. nummer, indtil alle artiklerne fra de trykte udgaver er genudgivet, skriver netmagasinet Mind Design.
I starten af 2012 bliver der udsendt et call for papers, hvor designforskere over hele verden bliver inviteret til at skrive til den nye onlineversion af Artifact. Den redaktionelle linje i Artifact lægger vægt på, at alle forskningsartikler har praksisrelevans. De skal direkte eller indirekte have relevans for designfaget. 
»Drømmen er desuden, at Center for Designforskning med udgangspunkt i Artifacts temaer kan invitere til seminarer og dermed få designforskningen ud til en endnu bredere målgruppe,« fortæller Ida Engholm, en af de danske redaktører.

No comments:

Post a Comment