Monday, 7 May 2012

Arkitektur som debatindlæg


Enten er døren åben. Eller den er lukket. Foto: DAC

Kan arkitektur skabe debat? Altså om andet end det konkrete hus. 
Det mener Roskilde Festival og Dansk Arkitektur Center, som sammen udskrev konkurrencen Build What Here. Konkurrencen skulle bringe forslag til, hvordan deltagerne på Roskilde Festival kan planlægge og designe en by-installation på festivalen. Konkurrencen havde fokus på involverende, midlertidig arkitektur, og blandt 89 forslag vandt fem arkitektstuderende fra Arkitektur & Design ved Aalborg Universitet med projektet ’Open Borders’.
Dommerne var enige om at projektet klar og umiddelbart fortæller »... om asylansøgeres muligheder, usikkerhed og begrænsninger, når de ankommer til et nyt land.« Som Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center udtrykte det:
»I årets Build What Here-konkurrence er der lagt særligt fokus på at udforske, hvordan midlertidig arkitektur kan være involverende – både i forhold til livet i selve festivalbyen og i forhold til de store vedkommende spørgsmål; vores ansvar for andre mennesker eksemplificeret i asylspørgsmålet. Der er fundet et stærkt vinderprojekt, der netop formår at gøre dette på en original, kreativ og konkret symbolsk måde, der passer godt til Roskilde Festivalens ånd.«
Vinderforslaget og andre udvalgte projekter er udstillet i Dansk Arkitektur Center fra 25. maj 2012.

No comments:

Post a Comment