Tuesday, 22 December 2015

Storytelling før skitsering


Som en del af uddannelsen til fødevaredesigner bliver de studerende på Aalborg universitet (AAU) undervist i klassisk arkitektur og design, skriver universitetet 21.12. 2015, og som en fortæller lektor og centerleder Anna Marie Fisker, Institut for Byggeri og Anlæg beskriver det:
»I gamle dage arbejdede unge arkitektspirer meget med at gå ud i virkeligheden for at se på andres bygningsværker for at studere mål, æstetik og anvendelighed, når de skulle finde inspiration til at lave skitser til nye bygninger. Men i de senere år er vi begyndt at introducere de studerende for storytelling som et redskab til at hjælpe med at lave arkitektur.«
Så ved at bruge ord og begreber i stedet for at tegne lærer fremtidens fødevaredesignere på den måde at have mere fokus på, hvordan et rum, et måltid eller en bygning skal føles eller opleves, og hvilken historie det skal fortælle, allerede inden de første streger bliver sat på det ternede papir. Her kan de studerende lære meget af Karen Blixen, ifølge Anna Marie Fisker.

No comments:

Post a Comment