Friday, 29 May 2009

Danske designere er blevet strukturede!

Erhvervs- og Byggestyrelsen har udgivet en rapport i to dele med titlen 14 Designsucceser – En kvalitativ analyse af designbranchens udfordringer og muligheder, samt en Baggrundsrapport. Det er en kvalitativ analyse af designbranchens udfordringer og muligheder med 14 konkrete eksempler på designvirksomheder og deres måde at drive virksomhed på.
Rapporten viser, at mange flere mindre og mellemstore designvirksomheder er blevet hvad man kalder »professionaliseret«.
Rapporten analyserer 14 designvirksomheder ud fra en række faste parametre, som bl.a. omsætning, størrelse, vækst- og forretningsstrategi. Meningen er, at andre designvirksomheder kan lade sig inspirere og bruge de anbefalinger, som rapporten kommer med. Og der er ikke kun fokus på de store virksomheder:
»Der har tidligere været meget fokus på den danske designbranche, som en branche fuld af små ustrukturerede enmandsvirksomheder. Men denne analyse viser, at det mønster er brudt, og der er gode forbilleder i branchen, som kan inspirere andre til vækst,« siger direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Finn Lauritzen.
Rapporten bringer også en række konkrete anbefalinger til designvirksomhederne og den kan downloades som PDF eller bestilles direkte hos Erhvervs- og Byggestyrelsen.

No comments:

Post a Comment