Tuesday, 17 November 2009

Er det en satirisk plakat?

Kunstnergruppen Surrend er gået ind i den kommunale valgkamp »med tre opsigtsvækkende plakater« som politiken.dk skriver.Gruppen er angiveligt utilfreds med niveauet af de valgplakater, der hænger i lygtepælene, som en af to Surrend-bagmænd, plakatkunstneren Jan Egesborg, forklarer til politiken.dk.
En af plakaterne proklamerer 'Gi' os friværdierne tilbage' og er en omformulering af Dansk Folkepartis slogen 'Gi' os Danmark tilbage'.
»Det var et slogan, der trængte til at blive omformuleret. Plakaten er grå, dyster og socialrealistisk og tager udgangspunkt i den store finanskrise, som har forarmet landet. Den udtrykker en længsel efter 'de gode gamle overskudstider'«, forklarer Egesborg.
Surrend lever vist også i en længsel efter gamle dage, og de skulle se at få opdateret deres viden om Dansk Folkepartis vælgere. Det er nemlig ikke dem, som tjener på friværdierne, og der har ikke været tegn på, at finanskrise m.m. har givet Dansk Folkeparti (DF) flere vælgere. Men kommunevalget kan vise om jeg har taget fejl.

No comments:

Post a Comment