Wednesday, 19 January 2011

Der er masser af matematik i arkitektur – læs bare i denne bog!


»I en tid hvor fremstilling og design bliver mere og mere digital, eksperimenterer arkitekter også med brugen af matematiske begreber til bygningsværker«, skriver bygnet.dk.
»Arkitekturen har altid lænet sig op ad matematikken for at opnå visuel harmoni, strukturel integritet og logisk konstruktion. I nyere tid har de digitale designværktøjer givet arkitekten midlerne til at beskrive og bygge rumlige konstruktioner, der ville have været utænkelige for bare ti år siden.«
Og det kan man så læse om i bogen 'The New Mathematics of Architecture' som dels beskriver 46 internationale projekter ud fra et matematisk aspekt, dels gennemgår matematikken i arkitekturen i historisk perspektiv.
Begge forfattere er uddannede arkitekter. Jane Burry har et forskningsstipendium på Spatial Information Architecture Laboratory (SIAL), og Mark Burry er direktør for Design Research Institute og SIAL på RMIT University i Melbourne. Mark Burry har også været konsulterende arkitekt på Gaudís Sagrada Familia kirken i Barcelona siden 1979. en diskussion om bogen kan læses på denne blog.

No comments:

Post a Comment