Tuesday, 4 October 2011

Pris for frodighed

Lige før den ligner en landsbykirke! Foto: Schønherr og Aarhus Festuge
Under temaet ’frodighed’ gives Landskabsprisens store pris for 2011 til Jane Schul og Schul Landskabsarkitekter for arbejdet med Billedhuggerhaven, mens den lille pris gives til Schønherr og Aarhus Festuge for ’Den midlertidige skov’ på Store Torv.

Landskabsprisen omhandler hvert år et nyt tema, i 2011 altså ’frodighed’ – i dette tilfælde at »… planterne udtrykker en overvældende livskraft på uventede steder som oasen i ørkenen, lommeparken på stenbroen, skoven på terrassen og slyngplanterne på huset. Det grønne i det grå, med den magi og det stof, der giver særlige oplevelser for alle«, som priskomiteen beskriver det.
Den repræsenterer Danske Landskabsarkitekter (DL), Kommunale Park- og Naturforvaltere (KPN ) samt Praktiserende Landskabsarkitekters Råd (PLR).
Den midlertidige skov blev opbygget af 130 store træer på en bund af 1.500 m2 rullegræs – der dels bestod af det almindelige  kortklippede, dels af en speciel langhåret udgave for at give ’skoven’ et mere naturligt udseende.No comments:

Post a Comment